14.5.10

Alerta davant la presència del mosquit tigre

El més efectiu per frenar la proliferació és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques.
El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha constatat que el mosquit tigre es troba en 119 municipis de 14 comarques segons les dades del cinquè estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre per conèixer la distribució territorial de l'espècie, avaluar la seva evolució i la seva capacitat d'expansió. L'estudi va ser elaborat l'any 2009.






Pel que fa a les comarques el mosquit tigre es troba a: l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, la Selva, el Maresme, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.


RECOMANACIONS PER PREVENIR L'EXPANSIÓ D'AQUEST MOSQUIT
1. Buidar i mantenir qualsevol recipient de l´exterior que pugui acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.
2. Evitar les acumulacions d´aigua en zones de drenatge o canals de desguàs.

3. Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua.

4. Vigilar les basses petites, buidar-les setmanalment i cobrir-les amb una tela mosquitera.

5. Mantenir cobertes les piscines mentre no s´utilitzen. Les piscines de plàstic s´han de buidar periòdicament i, si no es fan servir cal retirar-les.

6. També cal tapar els forats dels troncs i les branques dels arbres amb sorra.

7. Canviar molt sovint l´aigua de les plantes que viuen en aigua i la dels plats dels animals domèstics.

Cada any, el nombre màxim de municipis afectats pel mosquit tigre es dóna cap al mes de setembre, moment en què es produeix l'expansió més important.