10.5.10

La prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions





El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, presentarà aquest dimarts, 11 de maig, una jornada on s'explicaran els programes de suport en matèria de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions que actualment ofereixen la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L'objectiu d'aquesta trobada és donar a conèixer a alcaldes i regidors municipals les obligacions establertes en la Llei 5/2003 i les responsabilitats que tenen els ajuntaments, així com destacar la importància de disposar d'un instrument de planejament previ a l'execució de les mesures de prevenció, com és el Pla de prevenció d'incendis en urbanitzacions (PPU), que elabora la Diputació de Barcelona en col•laboració amb els ajuntaments.

Els PPU es varen començar a redactar l'any 2004. Actualment tenen un Pla vigent 220 urbanitzacions de 80 municipis de la província de Barcelona. La previsió és que l'any 2015 les 800 urbanitzacions de la província de Barcelona tinguin plans redactats.

Prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions
http://www.diba.cat/incendis/prevencio/ppu.asp