6.6.07

Fitxa d'ocells nº 7

Nom català : Gaig
Nom en castellà : Arrendajo
Nom científic: Garrulus glandarius


Un dels altres corvids que tenim a casa nostra - la garsa és l’altra - se'l coneix, d'una manera col·loquia,l com el “xivato” del bosc pel seu reclam tant característic que fa d’avisador a tot el bosc quant hi entra algú estrany. Animal forestal amb una alimentació basada en les llavors que troba durant tot l’any, sobretot aglans de roure i alzina . El gaig ara se'l pot veure amb facilitat pel nostre poble ja que a l'igual que molts animals ha descobert que les poblacions són supermercats on podem obtenir menjar fàcilment.

De mida força gran amb respecta als ocells que tenim a Cabrils, pot tenir una longitud d'uns 32-35 cm i que quan vola fa casi 58 cm de punta a punta d’ala .

A part dels seva mida el podrem reconèixer per un plomatge on els colors marrons i crema estan per tot el seu cos, amb les ales de color negre i blanc i unes plomes força característiques de color blau i negre als dorsos de l'ocell. Així com també veurem uns bigotis de color negre. A l'estiu el veurem volant amb parella i a la arribada de la tardor i el hivern la parella es separar per poder sobreviure cada un amb els seus mitjans.


Bé, i amb aquesta fitxa m'acomiado de tots vosaltres fins a desprès de les vacances on tornarem a trobar-nos amb més fitxes.

Bones vacances i un fort somriure.

Toni Marí, ornitòleg i veí de Cabrils


Les fotos tenen copyright propietat de foto natura : http://digitalnatura.dyndns.org/v1.0/ (Juli)