11.6.07

Partits i autocrítica


Una vegada passades les eleccions municipals m'imagino que es poden fer moltes lectures i treure moltes conclusions de les repercussions dels pactes. El president, José Montilla, té una explicació: «Si la gent no va a votar és perquè ja els va bé com estan les coses...» El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del govern del Principat, Joan Saura, va realitzar unes declaracions polèmiques en què va afirmar que «els que no se sentin d'esquerres, els que no se sentin ecologistes que facin el que vulguin, que s'abstinguin, que votin el que vulguin».

CiU: Duran ha reiterat que cada alcaldable de CiU «ha de pactar amb qui cregui més convenient». CiU deixa la porta oberta a pactar amb el PP.

ERC: Carretero acusa Puigcercós de «colonització mental» pel PSC.

Els líders dels principals partits polítics no estan a l'altura del càrrec que ocupen. Han perdut credibilitat i les seves propostes no són de fiar, com poden donar confiança? Ja és hora que els programes dels polítics s'ajustin a les necessitats dels ciutadans. Calen les decisions d'una política coherent i amb visió de futur, que plantegin el seu model de país... Tot els partits haurien de fer propostes creïbles.

Carta publicada a El PUnt (08.06.07)

Enric Santolaria. Veí de Cabrils