7.6.07

Microsoft i Localret acorden legalitzar el programari dels municipis, posar-lo en català i oferir correu gratuït

Segons informa avui el rotatiu El Punt, el consorci municipalista Localret ha signat avui un conveni amb Microsoft per modernitzar tecnològicament els ajuntaments catalans, un acte que ha tingut lloc a la seu de Localret a Barcelona i que és el primer d'aquest tipus que firma a l'Estat espanyol el grup que encapçala Bill Gates. En la firma d'avui han participat el president de Localret i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i la presidenta de Microsoft Ibèrica, Rosa García.


Gràcies a aquest acord, els ajuntaments catalans podran oferir comptes de correu electrònic gratuït als seus ciutadans. Pere Navarro ha reconegut que «molts ajuntaments petits de Catalunya estaven funcionant amb còpies no legals per un problema de costos i amb aquest conveni es podran actualitzar de manera legal tots aquests programes».



Navarro també ha assenyalat que l'objectiu és que els 802 municipis que engloba Localret s'afegeixin a les noves tecnologies «independentment de la seva mida». «Podran relacionar-se amb el seu govern de manera electrònica, la qual cosa igualarà els serveis i els drets que rebi un ciutadà, ja sigui de Barcelona o de Sant Jaume de Frontanyà, l'Ajuntament més petit de Catalunya», ha dit Rosa García. Per García, «aquest conveni és pioner perquè va permetre que es millorés l'eficiència entre l'ajuntament i els ciutadans», i ha avançat que es posen a disposició de Localret els centres d'excel·lència de Microsoft perquè els funcionaris puguin fer més per menys i perquè la mobilitat del personal no afecti la productivitat ni suposi una pèrdua de temps».



Rosa García ha assenyalat, a més, que Microsoft i Localret impartiran cursos als funcionaris perquè es puguin implementar de manera correcta i eficient. «Estem oferint a Localret un acord perquè els ajuntaments puguin beneficiar-se d'acords i preus especials, per exemple perquè, de cada llicència que compri un ajuntament, el consistori pugui cedir-ne una altra al funcionari perquè la pugui utilitzar de manera privada», ha assenyalat la presidenta a l'Estat espanyol abans de la firma del conveni d'avui. A més, el conveni preveu que tots els productes que s'utilitzin de manera electrònica amb els ajuntaments, es puguin aplicar en català.