16.6.07

ICV dóna l’alcaldia a CiU

Avelina Morales (CiU), com a llista més votada, ha estat investida alcaldessa

Finalment, totes les formacions polítiques han votat al seus respectius caps de llista. En aquest sentit, com cap candidat ha rebut el suport de la majoria d’electes (mínim 7 regidors), ha estat Avelina Morales, l’alcaldable de la llista més votada, CiU, qui ha estat envestida alcaldessa i sosté la responsabilitat de formar govern. PSC, GPC i ERC-Consens han lamentat que ICV no hagi volgut formar un històric Govern de Progrés amb totes les forces d’esquerra de Cabrils i hagi decantat la balança cap a CiU.

El VIC es deixa estimar


A ningú se li escapa que els tres regidors convergents no podran organitzar l’ajuntament ell sols. En aquest sentit, el portaveu del VIC, Alfred Serrano, ha manifestat les condicions que Morales haurà de complir si vol que el seu partit entri a forma part del seu govern en minoria. Concretament, les seves condicions són: una gestió econòmica més efectiva - amb auditories econòmiques, financeres i urbanístiques -, acomplir la llei de contractacions i una major participació. Tot apunta que el VIC s’incorporarà al Govern en minoria de Morales i que la legislatura transcorrerà, inicialment, a la recerca de suports puntuals per poder aprovar les mocions i accions de govern.

El Punt: "CiU de Cabrils encapçala un govern en minoria en un ajuntament amb set partits"

Set partits i cap acord. CiU tindrà un govern amb tres regidors, encapçalat per l'alcaldessa, Avelina Morales. Els set partits que es presentaven han obtingut representació municipal i en el ple que es va celebrar ahir cada formació va votar el seu candidat. CiU aconsegueix l'alcaldia pel fet de ser la llista més votada. L'alcaldessa es mostra convençuda de poder arribar, de moment, a acords puntuals amb Veïns Independents de Cabrils i el PP. El PSC, ERC- Consens per Cabrils i Grup pel Progrés de Cabrils carreguen durament contra ICV «per regalar l'alcaldia a CiU» i per haver frustrat «un govern d'esquerres».