19.11.07

El Periódico: "Denunciats dos policies de Cabrils per humiliació sexual"


Segons informa avui El Periódico de Catalunya, "Una agent de la Policia Local de Cabrils (Maresme) i una excompanya de feina han denunciat que van viure situacions humiliants amb contingut sexual provocades per dos superiors, els dos excaps del cos policial. Actualment un d'ells és cap de torn i l'altre està apartat del servei de manera temporal. No obstant això, ha interposat un recurs contra aquesta decisió.Segons fonts pròximes al cas, les denúncies s'han produït després que el marit de l'exagent trobés el dia 7 de novembre al parabrisa del seu cotxe un paper d'una multa de trànsit en què es denunciava un vehicle del model "Tipàs" i de la marca "Tot humana", d'acord amb l'article "10 sobre 10", per estar mal aparcat "aprofitant que és guapa, que està bona i que l'agent denunciant l'estima i l'aprecia molt". La denúncia anava firmada per l'agent "007 Bond" i estava acompanyada d'un dibuix d'un marcià amb el text "observa tot".


MISSATGE PER MÒBIL
L'expolicia interina va explicar al seu marit qui era l'agent que havia escrit el text, del qual, segons fonts que coneixen el cas, després va rebre un missatge per mòbil en què li demanava que no fes al.legacions a la multa. El marit va explicar els fets a la Policia Local de Cabrils el 8 de novembre. Unes quantes hores després, la víctima també va anar a les dependències policials per denunciar el que havia passat.L'exagent va manifestar que durant els sis mesos que va prestar servei, el denunciat va proferir reiterats comentaris sobre la seva condició de dona, com ara que se li autoritzaven canvis de torn "perquè està molt bona". El 12 de novembre, una altra policia va decidir denunciar uns fets similars.

SITUACIÓ INCÒMODA

Les dues víctimes manifesten haver viscut situacions incòmodes per comentaris sobre la seva talla de pit que havia fet aquest agent. Alguns comentaris van ser: "Als sots, com que tens poc pit, a tu no et boten" i "tens el botó de la camisa a punt d'explotar i m'anirà a parar als ous". També afirmen que el superior li va dir a una policia sobre l'altra: "No té gaire pit, però està molt bona". Totes dues expliquen que a una d'elles se la coneixia com "Mama polvet".Sobre el segon policia que ha estat denunciat, una de les agents explica que li va fer viure situacions vergonyoses i incòmodes en actes públics i assegura que una vegada la va anomenar "carinyo" davant d'un gran nombre de comandamentspolicials.L'equip de govern del municipi (format per CiU i VIC) va afirmar ahir que "l'ajuntament ha traslladat aquestes denúncies als Mossos perquè investiguin els fets i atribueixin responsabilitats".