25.11.07

TAULA RODONA: DETECCIÓ I ABORDATGE DEL CONSUM DE DROGUES

Dissabte 24 de novembre al matí, a La Concòrdia, va tenir lloc una taula rodona per a donar més informació i buscar més sol.lucions sobre el tema de les drogues i el seu consum. L’alcaldessa, Avelina Morales, va presentar l’acte remarcant la importància que té transmetre informació als nostres joves. Acte seguit, va intervenir la moderadora de la taula, Laura Mencía, que és técnica de joventut de l' OSJ del Consell Comarcal del Maresme.

Cal destacar l’acurada presentació que va desenvolupar la psicòloga i alhora coordinadora d'Energy Control, Núria Calzada. Aquest col.lectiu de persones que, independentment del seu consum o no, estàn preocupats per l'us de les drogues en els espais de festes dels joves, per el que ofereixen informació amb la finalitat de poder disminuir els riscos de consum. En aquest context, Calzada va explicar quines són les substàncies (drogues de sintesi) que hi ha actualment al mercat i quins efectes i riscos poden ocasionar als qui les consumeixen.

Després de contestar i debatre diversos aspectes de la ponència d’Energy Control,va ser el torn de paraula d'un agent de Mossos d'Esquadra de l'ABP Premià de Mar, que va explicar la normativa legal referent a aquest tema. És a dir, com s'actua a nivell policial davant d'una situació de consum o de tràfic d'estupefaents.Després d’una petita pausa –cafè - que ens ha reconfortat els ànims desprès de conéixer més aspectes del món de les drogues - va continuar el debat amb la intervenció del nou Cap de la Policia Local de Cabrils, José Antonio Pérez. El policia ens ha parlat de la perillositat que suposa barrejar alcohol i conducció i ha projectat la propera campanya de trànsit per prevenir aquesta imprudència.

El seguent orador, Mohamed Bouachmir, que és policia local de Martorell, ha tractat la vinculació dels joves amb les drogues i l’oci. A continuació, Teresa Ruiz, diplomada en Treball social i treballadora social del CAS de Matarò, ens ha fet cinc cèntims sobre els Programes i serveis que ofereix el CAS mostrant les estadístiques de consum a la comarca del maresme.

Cal remarcar, també, l'interesant debat entre els assistents que ha girat al voltant de la preocupació de la gent amb fills adolescents i la problemàtica que suposa , legalment, la majoria d'edat dels fills: Com podem actuar quan detectem aquesta problemàtica a la nostra llar?
La valoració de la jornada ha estat positiva. Els assistents consideren que la informació és la millora de saber contra què estan lluitant. La pedagogia és la millor aposta per la salut i qualitat de vida.

Mariona Bosch