12.11.07

Els joves ‘passen’ de reciclar residus

Segons va informar Tribuna Maresme, els joves d’entre 26 i 35 anys són els que menys reciclen. Això conclou una enquesta del CCM, segons la qual un 75,5% dels maresmencs té una actitud “positiva” envers la recollida selectiva i només l’1,1% dubta que funcioni.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) va realitzar els mesos de juny i juliol la campanya Recicla Maresme a 17 municipis per incidir en la correcta separació dels residus domèstics. La campanya va incloure una enquesta a 1.415 persones segons la qual els joves d’entre 26 i 35 anys són els que menys reciclen. La dada és significativa, perquè els joves d’aquesta edat no tenen problemes de manca d’informació ni de mobilitat, com és el cas de la gent gran -l’altre sector que recicla poc. Una de les causes que apunten des del CCM és que puguin veure el fet de reciclar, no com una pràctica cívica, sinó com una pressió social afegida a treballar moltes hores per pocs diners, pagant un lloguer molt alt o una hipoteca pels núvols, si és que s’han pogut independitzar. La consellera delegada de Territori i Medi Ambient del CCM, Sílvia Tamayo, va explicar el 23 d’octubre, durant la presentació del resultat de Recicla Maresme que tindran en consideració aquesta franja d’edat per a properes campanyes. Altres dades a destacar són que en teoria els homes saben més de reciclatge que les dones, però a la pràctica són elles les que separen els residus i les que acaben portant les bosses fins als contenidors.


Malgrat tot, "encara hi som a temps"
D’altra banda, els ciutadans i ciutadanes de Cabrils tindran l’oportunitat de comentar aquest estudi amb el periodista ambiental José Luís Gallego en motiu de la presentació del seu nou llibre Encara hi som a temps. Aquest acte, que està organitzat conjuntament per la Biblioteca i el Tu ets Cabrils, tindrà lloc a la biblioteca el proper 24 de novembre i serà presentant pel periodista Eduard Boet.