28.11.07

El Punt: "Dues rotondes noves a Cabrils i Teià s'han de refer perquè no són segures"

Segons informa avui El Punt, els veïns de Cabrils i Teià estan en peu de guerra perquè el giratori de la carretera de Cabrils és molt perillós, i polítics i veïns ja s'han queixat diverses vegades a la Diputació. Es calcula que d'aquí a un mes i mig s'hauran arreglat les entrades i les sortides del giratori, que són el principal problema. A Teià, és la Generalitat qui ha de refer totalment l'obra –que uneix el municipi amb l'N-II– perquè està massa inclinada i el terreny cedeix. A Teià, l'Ajuntament ja ha enviat la queixa a la direcció general de Carreteres i està pendent d'una reunió amb aquest organisme per desencallar definitivament el problema.

El giratori de Cabrils ha creat un problema en un lloc on s'havien de solucionar les incorporacions a la carretera i pacificar el trànsit. Un dels conflictes que s'han detectat a la rotonda de Cabrils és per als vehicles que pugen des de Vilassar de Mar perquè, quan surten del giratori, hi ha un revolt massa estret i pronunciat. El resultat és que els vehicles que pugen envaeixen el carril contrari, i això significa un perill, perquè hi podria haver un xoc frontal.

Amb els vehicles que baixen de Cabrils a Vilassar de Mar, la situació és similar i s'agreuja quan hi circula l'autobús, perquè la situació és, aleshores, molt perillosa. Les queixes dels usuaris d'aquesta carretera també són freqüents perquè aquest giratori havia de servir per regular el trànsit en aquesta zona i ha afegit encara més risc a la carretera. A més, a la nit augmenta el risc que hi hagi accidents, ja que l'enllumenat, segons ha denunciat l'Ajuntament, és insuficient. L'alcaldessa de Cabrils, Avelina Morales (CiU), explica que des de la seva construcció –es va acabar tot just dos dies abans de la Mostra Gastronòmica– s'ha avisat a la Diputació perquè accepti els canvis que haurà de fer l'empresa promotora. De fet, s'ha hagut de realitzar un nou estudi. «Esperem que d'aquí a un mes i mig es pugui tenir arreglat», va explicar l'alcaldessa. L'estat de la rotonda ha generat moltes queixes dels veïns. Fins i tot, una trentena de persones es van manifestar dissabte i van penjar pancartes en què demanaven a l'alcaldessa «més seguretat». Aquests cartells es van retirar poca estona després.