17.7.09

El canvi de temps previst per avui serà sobtat però de curta durada

A causa d’aquesta situació meteorològica, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja, per vent i per estat de la mar per avui divendres dia 17 de juliol.




Precipitacions: durant el matí s'esperen xàfecs i tempestes al terç nord i a la meitat est del país, així com a altres punts del sector nord del litoral de Tarragona. A partir de migdia tendiran a quedar restringides al quadrant nord-est del país.Les precipitacions seran d'intensitat moderada i localment forta. Puntualment podran anar acompanyades de calamarsa.

Cap el vespre els xàfecs es restringiran a punts del litoral, entre el sud de la Costa Brava i el nord de la costa central i al final del dia marxaran mar endins.

Aquest fet no és extraordinari al juliol, tot i que és poc habitual. Dissabte el dia començarà fresc arreu, tot i que la major insolació i el progressiu descens de la força del vent afavoriran un migdia moderadament càlid. Només s’esperen xàfecs de curta durada a la tarda a l’extrem nord-est de Catalunya. Més informació a http://www.meteo.cat/.