23.7.09

El Maresme en alerta de risc d'incendis per l'onada de calor

La fase d'emergència del Pla Infocat continua activada.i i s'estén a altres comarques entre elles el Mareme.

D'acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, la previsió per a avui dijous 23 és d'un increment de les temperatures màximes, d'una manera més accentuada per a les zones litoral i prelitoral. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, per al divendres 24, una disminució d'aquestes temperatures en comparació als darrers dies.



En taronja, les comarques que tenen un risc meteorològic alt per la calor aquest dijous. En groc, les que tenen un risc baix.


D'acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, la previsió per a avui dijous 23 és d'un increment de les temperatures màximes, d'una manera més accentuada per a les zones litoral i prelitoral. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, per al divendres 24, una disminució d'aquestes temperatures en comparació als darrers dies. .

Comentari: Es recomana que s'extremi la vigilància, sobretot als municipis de les comarques següents: Pallars Jussà, Alt Urgell, Noguera, Solsonès, Alt Empordà, Gironès, Baix Empordà, La Selva,Maresme, Vallès Oriental, Bages, Segarra, Anoia, Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès, Tarragonès, Segrià, Urgell, Garrigues, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Camp, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, on s'ha activat el Pla Alfa nivell 2, i d'altra banda i també a les comarques del Pallars Sobirà i Pla d'Urgell on el risc d'incendi també és elevat.

La predicció indica que dijous la temperatura es mantindrà semblant a l’interior, tret del Pirineu on baixarà lleugerament, però serà més alta al Prelitoral i al litoral , on les màximes oscil·laran entre 34 i 38 graus, degut a l’entrada de vent de l’oest. A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís de nivell 1 de temperatura màxima extrema per dijous.

A partir de divendres s’iniciarà una baixada de la temperatura, que es notarà més de cara al cap de setmana. Aquests tres dies es perfilen com un parèntesi en l’episodi de calor, ja que l apredicció a mitjà termini indica que a partir de dilluns tornaran els valors molt alts de temperatura.


Més informació a http://www.meteo.cat/.