25.4.07

El Punt analitza la situació política de Cabrils

L'edició d'avui d El Punt ha publicat aquesta notícia sobre Cabrils: "Els últims quatre anys a Cabrils no han estat tan convulsos com els anteriors, en què hi va haver una moció de censura. Tot i això, la mala relació entre els partits és evident. CiU presenta una llista unificada –el 2003, Unió es va presentar en solitari amb les sigles DIU– però amb problemes a darrera hora. A només un mes de les eleccions, l'actual alcalde, Manel Pérez, decideix no presentar-se a la reelecció. La candidata convergent és Lina Morales. El govern a tres amb el PSC i Gent de Cabrils (GEC) tampoc ha estat un camí de roses. Amb l'alcaldia compartida entre els dos grans partits –el pacte preveia que es dividissin el mandat amb dos anys per a cada un–, els estira-i-arronses han estat constants. Joaquim Colomer torna a encapçalar la llista socialista. La irrupció d'ICV a Cabrils, amb Mercè Fernández de número u, i el reagrupament d'ERC, que inclou els membres del GEC i presenta un exregidor de CiU, Miquel Ponsa, pot obrir un nou panorama polític. El PP canvia Pilar Jiménez per Joan Manel Gallego. El VIC (Veïns Independents de Cabrils) torna a presentar Alfred Serrano, i el Grup pel Progrés de Cabrils (GPC) és un grup nou independent encapçalat per Jordi Serra".

Els reagrupaments
CiU –que a les eleccions del 2003 va patir divisions internes i va presentar-se amb llistes separades– torna a presentar-se de manera conjunta. ERC-Consens x Cabrils també uneix esforços.


El preu de l'habitatge
Cabrils és un dels municipis on l'habitatge és més car, cosa que expulsa la gent més jove. Durant aquest mandat no s'han fet pisos de promoció pública