27.4.07

Fitxa d'ocells nº 5

Nom català : Falciot negre
Nom popular aquí al maresme : Magall
Nom en castellà : Vencejo
Nom científic: Apus apus

Nom català : Ballester
Nom en castellà : Vencejo real
Nom científic: Apus melba


Ocells estivals molt semblant a les orenetes però de grups diferents. Grans caçadors d’insectes (insectívors) als quals caçant en vol. Per diferenciar-los de les orenetes es tenim que fitxar-nos en que tenen unes ales llargues i semblant a mitges llunes. Posen els ous als forats de les parets i no fan nius com les orenetes.

El seu plomatge és totalment fosc, quasi negre. Però si el en la seva part inferior presenta un taca blanca estarem parlant de un ballester (veure fotos); a diferència del primer, el falciot. L’envergadura d’un falciot es d’uns 40-44 cm i del ballester 51-58 cm.

A Cabrils lo mes comú es veure falciots en grans estols i els ballesters son mes difícils de veure per que van en petits grups de 2 a 4 individuos.

Als falciots i ballesters es sumen a la brigada caçadora d’insectes juntament amb les orenetes i rats penats. Ocells i mamífers que tenim que cuidar per el benefici que es comportant. Si teniu problemes amb aquests animals poseu-vos en contacte amb la regidora medi ambient del ajuntament.
Per més informació, podeu consultar les següents adreces:


Fotos tenen copyright propietat de foto natura : http://www.fotonatura.org.
Toni Marí. Ornitòleg i veí de Cabrils