29.1.08

La plataforma "No! N-II" vol tallar la via de Montgat a Cabrera de Mar

Els veïns endureixen les protestes tips de la manca de voluntat de traslladar la via

Segons informa Vilaweb Vilassar, els veïns de Premià enduriran les seves protestes en contra de l'actual traçat de la N-II. La Plataforma Camí Ral vol fer un tall de la carretera en un tram llarg, de Montgat a Cabrera de Mar, el diumenge 2 de març. L'objectiu és reivindicar en plena campanya electoral el trasllat de la carretera, que ara passa a primera línia de mar, al corredor de la C-32. També es demanarà la gratuïtat d'aquesta última via.

A la nova protesta es convidarà a representants de tots els partits polítics. "Volem que vinguin tots", va assegurar el president de la Plataforma Camí Ral, Rafael Anguera. Fins ara només es feien talls el dia 7 de cada mes en trams curts a Premià de Mar. El passat 20 de gener, però, per primer cop, se'n va fer un a Vilassar de Mar en què es va aturar el trànsit en un tram d'un quilòmetre i mig i que va reunir més de 3.000 persones, segons els organitzadors.
Aixecar barreres
Una altra de les accions "endurides" que anuncia Camí Ral dins la nova línia d'actuacions és fer una aixecada de barreres als peatges de la C-32 al Maresme. Per fer l'acció reivindicativa, segons explica Anguera, es bloquejarien amb adhesius les cèl·lules fotoelèctriques dels peatges. Abans del 2-M, la plataforma farà un acte a Premià de Mar per recordar la mort del que va ser alcalde de la localitat, Jaume Batlle, ara fa just un any. A banda de tallar de nou la carretera, es llegirà un manifest i es farà una ofrena floral, amb 500 flors que es posaran a les tanques de la N-II. "En un any no s'ha avançat gens i la feina de despatx està esgotada.Per això radicalitzarem les protestes", assegura Anguera, que exigeix "un estudi curós" per donar una solució de consens a la N-II.