8.6.09

Conferència "Educar en valors" del Dr. Corbella

10 Juny de 2009 - 20:30 h
A càrrec de Joan Corbella
Lloc: Biblioteca Pública


Joan Corbella i Roig va néixer l’any 1945 a Santa Coloma de Queralt, on el seu pare feia de metge. Mentre encara estudiava medicina, va treballar amb el doctor Ramon Sarró i va decidir fer-se psiquiatre. Preocupat per la divulgació de qüestions derivades de la psiquiatria, ha participat en diversos espais radiofònics i televisius, i és actualment un dels psiquiatres més coneguts pel públic. Va rebre el XVII Premi de les Lletres Catalanes.

El llibre: Autor: Joan Corbella« Quins valors hem de transmetre als nostres fills? »
Com educar els joves a comportar-se segons una ètica de valors?
En primer lloc, cal una determinada predisposició per educar, que sorgeix de la constatació que és la coherència amb uns determinats valors allò que permet transmetre’ls.

En segon lloc, s’ha de tenir clar que el bé i el mal conviuen en l’ésser humà i hem de saber que, des de la perspectiva dels valors, tant la maldat com la bondat existeixen, i cal saber distingir-les. En tercer lloc, cal creure en la llibertat perquè el fet d’educar tingui un sentit. Tan sols des de la concepció d’un ésser humà lliure té sentit parlar de valors; si no s’és lliure no hi ha possibilitat que els valors incideixin en els comportaments.