3.3.10

Cinema Invisibles


Avui Recomanem:

Canal: La2
Data: Dimecres 03-03-2010
Hora: 22.00 - 23:50

DIRECCIO
Wim WENDERS, , MARIANO BARROSO, JAVIER CORCUERA, , ISABEL COIXET, Aquesta és una història d'històries. Un acostament a aquelles persones que resideixen en el nostre oblit. Un desigt de donar veu a diversos de què es van quedar muts per la indiferència. I un humil homenatge a aquestes altres persones que mai no van apartar la seva mirada d'ells.










Invisibles’ va sorgir quan Javier Bardem va conèixer la tasca de Metges Sense Fronteres el 2004 “sobre el terreny”. El protagonista de la fallida ‘Els fantasmes de Goya’ ha comptat que, quan va ser a Etiòpia, un dels metges li va dir: “Nosaltres som els que tractem als invisibles”. L'expressió es li va quedar gravada i es va posar mans a l'obra. “Invisibles parla per sí sol, i a quanta més gent arribi, millor”, apunta Bardem, que assegura que es tracta d'“un projecte que equilibra l'artifici, la parafernàlia i la frivolitat que envolta el meu treball com a actor”.

L'assetjament sexual al Congo és el tema en què s'ha centrat Wim Wenders en els seus curts ‘Crims invisibles’. L'alemany és director de ‘París, Texas’ o ‘El cel sobre Berlín’. La seva última estrena ha estat ‘Trucant a les portes del cel’.

‘Cartes a Nora’ és el curt que ha dirigit la realitzadora publicitària i directora de cinema Isabel Coixet, . En ell aborda el problema de la malaltia de Chagas a Bolívia, “encara que està rodat a Barcelona, per donar una visió del que succeeix allà des d'aquí”