31.3.10

La mobilitat durant la Setmana Santa augmentarà un 6% respecte a 2009




El Servei Català de Trànsit (SCT) en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posa en marxa un dispositiu especial de trànsit amb motiu d’aquesta Setmana Santa, un període festiu que registra una elevada mobilitat al conjunt de la xarxa viària catalana. El dispositiu es concentra sobretot entre dijous, 1 d’abril, a partir de les 15.00 h, i dilluns, dia 5, a les 24.00 h.

L’operació sortida de la Setmana Santa 2010 es distribueix en dues fases:
Des de les 15.00 h del divendres, 26 de març, fins a les 24.00 h del diumenge, dia 28: En total, uns 517.000 vehicles van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Des de les 15.00 h del Dijous Sant, dia 1 d’abril, fins a les 15.00 h del Divendres Sant, dia 2: S’estima que uns 372.000 vehicles es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Aquesta segona fase es preveu que sigui la més complicada del conjunt de l’operació sortida, atès que la sortida des de Barcelona i la seva àrea d’influència es correspondrà majoritàriament a oci de la Setmana Santa i gairebé no hi haurà desplaçaments de mobilitat obligada, tal com va succeir a la primera fase.

L’operació retorn, que només es concentrarà en dos dies, pot registrar més problemes de trànsit a la xarxa viària catalana. Començarà Diumenge de Pasqua, dia 4 d’abril, a partir de les 12.00 h del migdia, i es prolongarà fins a les 24.00 h de Dilluns de Pasqua, 5 d’abril. Es preveu que durant aquest període tornin a l’àrea d’influència de Barcelona uns 614.000 vehicles.

L’SCT preveu que la mobilitat augmenti un 6% respecte de la Setmana Santa 2009.
La meteorologia i sobretot el bon temps faran que ja hi hagi desplaçaments cap a les zones costaneres, però arran de les darreres intenses nevades, les estacions d’esquí estaran a ple rendiment i aquest fet podria afavorir també l’elecció de les destinacions de muntanya. Aquest motiu fa preveure una diversificació de les destinacions, la qual cosa pot ser favorable per evitar col·lapses en determinades vies
Mesures davant la convocatòria de vaga durant la Setmana Santa.