1.6.10

Cabrils s'endeutarà per pagar la piscina coberta que costarà quatre milions euros



La piscina es començarà a construir al costat del camp de futbol municipal. Foto: G.

El ple aprova la construcció de l'equipament, però l'oposició en critica l'elevat cost
El punt
La piscina coberta, l'equipament esportiu que tots els grups municipals prometien en els respectius programes electorals, podria entrar en funcionament l'estiu de l'any vinent. El ple municipal va aprovar inicialment el projecte, que contempla la construcció d'unes instal•lacions de 2.500 m² i que inclouran, a més de la piscina, un gimnàs i una cafeteria. Tothom va estar d'acord amb la necessitat de l'equipament, però l'oposició va considerar que el preu, quatre milions d'euros, és massa elevat.
El consistori demanarà un crèdit de més de dos milions d'euros per pagar-ne la part inicial. La resta, fins als 4,09 milions que costarà l'obra, l'avançarà l'empresa concessionària –encara no se sap quina– i el govern local li anirà tornant els diners a través d'una quota anivelladora de prop de 100.000 euros anuals durant 17 anys.
«Això voldrà dir tenir l'Ajuntament amb un deute important durant molts anys», va lamentar el regidor de Veïns Independents de Cabrils (VIC), Julián Gómez. «Quan nosaltres érem al govern, vam fer un estudi que ascendia als 2,1 milions», va apuntar Lina Morales (CiU), el qual hi va afegir que els seus plans d'aleshores preveien, a més, que la piscina serviria també per a l'estiu gràcies a una coberta retràctil.
L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer, va respondre que el que es busca és un espai on «la gent de Cabrils pugui fer esport». «A Cabrils hi ha 225 piscines privades i tres clubs de tennis», va argumentar en contra de la piscina d'estiu. A més, l'alcalde va justificar el preu per les dimensions i la qualitat dels serveis que s'hi oferiran. «Molta gent marxa a municipis veïns o bé es queda allà on treballa per poder anar a la piscina», va apuntar Colomer, que hi va afegir que aquest és el públic al qual volen arribar. La nova piscina es començarà a fer el mes d'agost i podria estar acabada l'estiu del 2011. El termini d'execució previst del projecte és d'onze mesos