4.6.10

Concert - recital "Fantasia" A càrrec del músic Miquel Pujol i del poeta Carles Duarte



Concert - recital "Fantasia"
04 Juny de 2010 - 20:30 h
A càrrec del músic Miquel Pujol i del poeta Carles Duarte


 Lloc: Biblioteca Pública

Aquest divendres tenim la possibilitar d'assistir a un concert recital extraordinari, els protagonistes són de primera fila.



Carles Duarte i Montserrat nasqué a Barcelona el 16 de setembre de 1959. Durant la seva entrada a la Universitat de Barcelona ja va destacar per les seves inquietuds inclinades en el camp de la lingüística i la poesia. El 1981 obtingué la llicenciatura en filologia catalana i, finalment, destacà l'any 1984 presentant una tesi molt ben elaborada que estudiava amb deteniment el vocabulari jurídic del Llibre de les Costums de Tortosa
Ha estat vicepresident pel Principat de Catalunya a la Junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana; així com també, entre 1995 i 2007, ha dut a terme el càrrec de president dels Premis Recvll de Blanes mentre que, al mateix temps, no ha deixat de col•laborar com a jurat en nombrosos premis de poesia de tot el territori català.

El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Miquel Pujol i Grau (Barcelona 1942) és un violoncel•lista i compositor català. Després d'estudiar a Barcelona viatjà a Gal•les, Escòcia i Bayreuth per a ampliar coneixements.

Ha actuat com a solista i en conjunts orquestrals, però també s'ha dedicat a l'estudi de la relació entre les arts plàstiques i el violoncel i a la recerca de noves sonoritats, i ha dut a terme investigacions sonores sobre obres d'una sèrie d'artistes catalans, cosa que l'ha fet capdavanter de l'avantguarda musical catalana. Ha compost música per a curtmetratges sobre pintors catalans i ha realitzat sobre ceràmica algunes de les seves partitures. Per encàrrec de Josep Lluís Núñez, aleshores president del FC Barcelona, va transformar els entorns del Nou Camp i de La Masia en un parc d'escultures.

El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi.