5.1.09

Avís meteorològic per neu a tot Catalunya

Avís emès el dilluns 5 de gener de 2009 a les 11:30 hores (10:30 T.U.)

Avís pel dimarts 6 de gener de 2009 per NEU
S'esperen gruixos de neu d'entre 2 i 5 cm a tot Catalunya i fins i tot la neu podria arribar al nivell del marA partir de les 7.00h del dia 6 de gener, les nevades seran probables a l'Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Conca de Barberà, Garraf, Maresme, Osona, Segarra, Selva, Solsonès, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, mentre que a partir de les 13.00 h la probabilitat de nevades s'estendrà a bona part del territori català.



D'altra banda, s'esperen gruixos de neu d'entre 2 i 5 centímetres, en general, tot i que puntualment podrien acumular fins a 10 centímetres. La neu podria baixar fins el nivell del mar, al litoral nord a partir del matí i al litoral central i sud al llarg de la tarda. A més, la neu podria quallar per sota dels 300 metres, amb més probabilitat a les zones interiors. L'episodi de neu continuarà fins al dia 9 de gener.


Temperatures: les mínimes baixaran entre lleugerament i moderada. Les mínimes s'enregistraran al final del dia en molts casos, especialment a la meitat nord. Les mínimes al Pirineu oscil·laran entre els -11 i els -6 graus; al Prepirineu i la Depressió Central entre els -7 i -2 graus; al Prelitoral es mouran entre els -5 i els 0 graus, i al litoral es quedaran entre els -1 i els 4 graus.

Les precipitacions seran febles i disperses, si bé al sector central del litoral i Prelitoral seran localment moderades i acompanyades de neu granulada o calabruix. Al terç nord i a la resta del quadrant nord-est, la cota de neu començarà al voltant dels 300 metres de matinada però baixarà a partir del matí fins a qualsevol cota. A la resta, la cota de neu s'iniciarà al voltant dels 400 metres, i baixarà al llarg de la tarda fins a qualsevol cota.


En situació de risc imminent o durant la nevada
Informeu-vos de les previsions meterorològiques i de l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir als mitjans de comunicació: