21.1.09

Un pla de jardineria enfronta els veïns de la urbanització Cabrils 2

Segons informa avui El Punt, l'enjardinament de la urbanització Cabrils 2 és aquests dies motiu de polèmica entre alguns dels seus veïns. Un grup dels 172 propietaris d'aquesta urbanització, situada al cor de Cabrils, ha denunciat la tala d'una desena d'arbres, la majoria d'ells pins de grans dimensions, que estaven plantats al jardí comunitari des de feia desenes d'anys.



Segons un portaveu d'aquests veïns, aquesta tala respon a interessos personals de la junta de propietaris i és conseqüència d'un pla de reforma de l'enjardinament, que no ha estat aprovat en assemblea. Aquest pla, que proposa canviar l'actual vegetació frondosa per una de més austera per estalviar aigua, es va encarregar el 2006 i es va plantejar executar en plena època de sequera. Ara, però, un cop derogat el decret de sequera per part de la Generalitat, aquest pla està lluny de portar-se a terme. Així ho va explicar ahir el president de la junta de propietaris de Cabrils 2, Miquel Fàbregas, que va justificar la tala d'arbres, dels quals va assegurar que alguns d'ells «estaven malalts» i d'altres suposaven un perill per a les persones, ja que podien caure.

A més, segons va dir Fàbregas, es van replantar altres arbres més joves en altres punts.
El màxim representant de la junta va assegurar, a més, que l'ens que presideix no està interessat a tirar endavant el nou pla de jardineria, que està pressupostat en més de 80.000 euros.


El "Tuets" s'ha posat en contacte amb alguns veïns de Cabrils 2 que han declarat que s'han efectuat diversos estudis tècnics, entre ells el "Pla Selga”. Aquest manifesta que alguns arbres actuals no són els més adequats pel clima mediterrani. Així mateix, l'estudi recomana renovar el jardí amb espècies autòctones que consumeixen menys aigua. No obstant això, existeix un altre tema que és motiu de controvèrsia: alguns dels arbres actuals tenen una altura desmesurada que obstacculitza l'entrada de llum solar a algunes llars.