28.1.09

Més de 250 persones, al grup “Cabrils” del Facebook


Les subscripcions al grup “Cabrils” del Facebook són un degoteig. En aquests moments, el grup compta amb 257 membres i cada dia s’uneix més gent. Paral·lelament, han sorgit nous grups vinculats a entitats i institucions del poble, com el del Club Esportiu Cabrils o l’Escola L’Olivera, el de clients de restaurants de Cabrils com el grup del Xeflis o el recent grup admirador de “Motoret” Babra. Com veieu, hi ha per triar i remenar.

Origen universitari

El Facebbok és un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats. El web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica.

El nom de Facebook (llibre de cares) es refereix dels llibres amb fotografies que representen els membres d'un campus universitari nord-americà, que es donen als nous estudiants o personal.
Facebook va ser llançat el 4 de febrer de 2004 i el febrer del 2007 va arribar a ser el web d'aquestes característiques amb més usuaris registrats de tot el món, superant la xifra de 30 milions, segons alexa.com. Després d'haver assolit l'èxit als Estats Units, actualment comença a entrar amb força a Europa.

Segons diversos reportatges publicats a la premsa noruega, Facebook està sent utilitzat pels departaments de recursos humans de les empreses per obtenir informació dels aspirants a llocs de treball.

El maig del 2008, i gràcies a la traducció feta pels propis usuaris, va aparèixer la versió del Facebook en llengua catalana.