9.1.09

Les temperatures van caure en picat ahir a tot Catalunya

Només a 9 de les 163 estacions meteorològiques de Catalunya es van donar ahir temperatures mínimes positives
E.S. - Les temperatures van caure en picat ahir a tot Catalunya. A 154 de les 163 estacions de control del Servei Meteorològic de Catalunya es van registrar temperatures per sota dels zero graus, i es va arribar als –15°C en alguns punts del Pirineu. Les temperatures màximes, a més, no van superar en cap cas els 8°C. Reproduïm la informació publicada avui en el Punt, Catalunya sota zero.

Informació metereològica de Cabrils

A Cabrils disposem d'una estació meteorològica situada a la finca Quintana del Mig de Cabrils de l'Institut de Recerca i Tecnologia agroalimentària que funciona des de febrer de 1981. Es va instal·lar en aquelles dates en col·laboració amb l'Institut Nacional de Meteorologia, des d'aleshores ha funcionat sense interrupció, substituint-se els instruments tradicionals per sensors i automatitzant-se el seu funcionament. En 1995 va passar a formar part de la Xarxa Agrometeorològica del DARP. Actualment és una estació més del Servei de Meteorologia de Catalunya.


Tot i que les temperatures més baixes es van viure al Pirineu amb –15,4°C a Das, –15,1 a Núria i –14,8 a Boí, els termòmetres també van arribar a caure per sota dels zero graus a altres punts de Catalunya com ara Barcelona (–0,7°C), Cerdanyola del Vallès (–3,1°C), Sabadell (–4,4°C), Lleida (–5°C) i Roses (–2,8°C). De fet, només a nou de les 163 estacions meteorològiques, com ara les situades a Cabrils, l'Aldea i l'Illa de Buda, van donar temperatures mínimes positives. En tot cas, el fred va ser intens a tot Catalunya, ja que les màximes no van arribar a superar els 8°C. S'hi van acostar, però, els municipis costaners. Les nevades van donar una treva a Catalunya durant el dia, malgrat que en algunes carreteres encara es vivien els efectes del temporal anterior.

Meteorologia de Catalunya
Durant el dia d'avui, la neu es generalitzarà per tot Catalunya però també anirà pujant de cota als 400 metres a la meitat nord al migdia i als 300 a la meitat sud. A la tarda, la nevada més important se centrarà a les comarques de l'interior i la cota de neu pujarà fins als 500 metres.
Informació sobre les dades meteorològiques de les EMA que es mostren al web
Observatoris de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics.

Nou
Fotos de la nevada a la Serralada Litoral (6-7 de gener 2009)