20.11.06

"Viure i pensar en positiu"

El passat divendres 17, a la Biblioteca, va tenir lloc la xerrada: "Viure i pensar en positiu". La ponent va ser la psicòloga Núria Vendrell, qui va ser presentada per la directora de la Biblioteca, la Muntsa Abad, amb la colaboració de la Montse Fontanills. Per les persones que no van poder assistir-hi, Tu ets Cabrils fem un petit resum dels continguts de la xerrada.

La conferència va ser molt emotiva, doncs la ponent va saber connectar ràpidament amb el públic. Llàstima, un altre cop, de la poca assistència de gent, unes 15 persones (...la Teresa Godàs ,en Joaquim Forcada, la Mª Rosa (mare de la Tere) ,en Jordi Vega i la Mª Angels, la Sra. Francès, la Sra.Gil...). Malgrat tot, varen prendre bona nota de les conclusions que ens va explicar. Així doncs, per viure en positiu hem de seguir tres punts essencials:
1.- Adaptació als canvis. (la vida en sí és una successió de canvis constants).
2.- Autoestima. (primer ens hem de valorar a nosaltres tal com som).
3.-Motivació. (cal il·lusionar-se per les coses, etc).

Com és una persona que pensa en positiu :
1.-Es una persona que l'hi agrada la vida (vitalista).
2.-Té la capacitat de desitjar i la capacitat de contenir-se. ( Sap il·lusionar-se al esperar una data concreta, com la de rebre un regal..). No està amb un estrès permanent..
3.-Viu "l'ara i aquí". (..No està pensant sempre en el passat, ni pensant sempre en el futur. Sap gaudir del present).
4.- Confiar en els demés.
5.- No l'hi fan por els conflictes.
6.-Sap decidir tota sola.
7.-Sap riure ( riure's d'ella, riure amb...)

La Núria Vendrell, a l’acabar la xerrada (que sempre va transcorre amb un to distès i amable) va convidar-nos a participar, amb comentaris i anècdotes personals, creant-se un clima molt amè entre tots els assistents. Esperem noves xerrades, que ens ajudin a valorar el que tenim. I a compartir vivències. Que no es perdin aquests actes!

Mariona