5.12.06

Diagnosi del Teixit Associatiu de Cabrils

El passat dissabte 2 de desembre, al Centre Cívic "La Fàbrica", es van realitzar els dos seminaris restants que l’Ajuntament - amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona - va oferir a les entitats de Cabrils com a resultat del Diagnosi del Teixit Associatiu de Cabrils. Aquests dos tallers van ser realitzats per la Fundació Pere Tarrés. L’impulsor d’aquesta iniciativa va ser l’exregidor de Participació ciutadana, Miquel Ponsa, i l’encarregat de signar els dos darrers seminaris va ser el seu substitut en el càrrec, en Xavier Badia. Aquests van constar de dues parts:

1.-La Captació de Socis.
Docent: Irene Cervera.
2.- El Finançament de les Associacions.
Docent: Raquel Ortega.

Les entitats que van participar en els tallers van ser les següents:

- La secció "Moto Club" de la Societat La Concòrdia, amb la seva representant , la Montse Farrerons (40 associats).
- La secció Coral de la Concòrdia l i els "veterans" del Futbol Cabrils, (ambdós representats per Jordi Serra )
- La secció ciclista i de Teatre de La Concòrdia, representada pel seu president, en Joan Farré.( cal recordar que aquesta entitat consta de 550 socis)
- El Museu Arxiu Municipal de Cabrils, representat per Modest Masides )
- L’associació "Amics de Bolivia", representada per Rosa Soler
- L’associació Lions International, representada per Dagmar Christen.
- La Colla de geganters, representats pel seu cap de colla.
- El Club de Futbol Sala la Creu de Cabrils, amb la representació de Tonio Caralt.
- Els "Amics de l'Orgue", amb Mª Dolors Casanova
- Associació de Voluntaris "Bona Terra" amb Mariona Bosch.

Durant els dos tallers s’han establerts debats entre els representants de les entitats amb un to molt amè. Els tallers eren complementats per un dossier molt didàctic que dotava als assistents d’eines i recursos per aplicar al dia a dia de les seves associacions. Pel que fa al tema de finançament, el públic va poder amarar-se de noves tècniques creatives i estratègiques per fer front a les despeses econòmiques. En aquest sentit, un cop més es va fer bo allò d’”imaginació al poder”. En termes generals, crec que aquest tallers han estat molt profitosos pel teixit associatiu del nostre poble; sovint massa adormit . Aquestes trobades han servit per formar-nos en la gestió de les nostres entitats; però sobretot, per començar a posar fil a l’agulla i teixir, entre tots, l’entramat social i cultural que tots volem per Cabrils.

Mariona Bosch