10.12.06

Els ocells de Cabrils

Catalunya i tots els seus municipis com el nostre tenen un patrimoni arquitectònic, en forma de edificis mil·lenaris com una ermita pre-romànica, un patrimoni social en forma d’un gran número d’entitats i força variat , però poca gent pensa o sap que també tenim una gran biodiversitat que és el nostre gran patrimoni natural i una petita part d’aquesta biodiversitat es la quantitat d’ocells que tenim aquí a Cabrils.

A Catalunya podem parlar d’unes 400 espècies entre ocells que nidificant o que només passen l’hivern o l’estiu a casa nostre. D’aquest nombre d’espècies, unes 40 les trobem al nostre municipi; el que fa que un de 10% de les especies de Catalunya les tinguem a aquí, a casa nostra.
Ocells que viuen en els cinc entorns naturals que tenim a la nostra localitat : forestal, sotabosc, agrícola, fluvial i urbà . En aquests entorns trobarem els nostres veïns amb plomes i és per això que us proposem que per mitjà del bloc pogeuu conèixer cada quinze dies una espècie diferent on us farem un petita descripció i una foto de la mateixa per així anar coneixent poquet a poquet part del nostre patrimoni naturalista.

També us avancem que la setmana que ve us farem arribar una informació com un regal força útil i original per aquests Nadals. Estem parlant de menjadores per ocells, uns elements que poden alegrar el vostre jardí aquest hivern i pot ser un element que permetrà passar l’hivern als nostres amics.

Toni Marí, ornitòleg i veí de Cabrils