28.12.07

CARTA DE MARIA BLANCO DIRIGIDA AL GOVERN

En relació amb la notícia apareguda al Tu ets Cabrils sobre l’acusació de CiU i VIC d’utilitzar amb fins polítics l’Escola Bressol per part del PSC, hem volgut publicar la carta que durant el transcurs del Ple d’ahir la regidora Maria Blanco va dirigir als membres del Govern. La redacció del “Tuets” considera inadmissible la utilització de fons públics i d'informació privilegiada per editar pamflets difamatoris. En aquest sentit, Alfred Serrano, portaveu del VIC, va assegurar ahir al Ple que van considerar que els continguts de la missiva "El Govern informa" no eren adients per publicar al web de l'ajuntament (però si en el bloc del seu partit). Per aquest motiu i degut a la negativa del Govern a rectificar el que va escriure, hem considerat oportú fer-nos ressò de la versió de Blanco. En aquest enllaç podeu consultar la versió del Govern.


"Senyors del govern,
En relació a l’escrit sobre L’escola Bressol de Cabrils que varen publicar fa algunes setmanes, voldria fer algunes consideracions:

Diuen en el seu escrit, que l’escola bressol no és un servei universal però si que ho son el servei de vigilància o el manteniment de carrers. No existeix una definició oficial del que és servei universal o no. És una qüestió política. Vostès, els polítics de dretes tendeixen a reduir a la mínima expressió el que consideren que és un servei universal. Es limiten a incloure-hi els aspectes més materials com el manteniment dels carrers. Nosaltres, tenim una concepció molt més àmplia i progressista del servei universal. Nosaltres entenem que des dels estaments públics hem d’ajudar a l’educació dels infants i dels joves, a millorar la qualitat de vida de la gent gran, a fomentar l’esport i la cultura com a formes de creixement personal i col·lectiva, a tenir una sanitat de qualitat per tothom i tants altres serveis bàsics que vostès, des de les dretes, volen deixar en mans del lliure mercat. Qui vulgui sanitat, que se la pagui, qui vulgui escoles pels seus fills, que se les paguin. Aquest és el fons de la seva política. Des del PSC, entenem que l’escola bressol si que és un servei universal. Volem que s’ajudi als cabrilencs a compaginar la seva vida laboral amb la familiar i l’escola bressol és un element fonamental, sempre que tingui un preu accessible.

Estan aplicant una de les seves polítiques habituals, tractar d’enfrontar als cabrilencs entre ells. Insinuen que els pares de l’escola bressol son insolidaris ja que si es dediquen partides extraordinàries a l’escola bressol, es deixaran d’aplicar a altres temes. Per exemple, sembla que ara hi ha diners per fer el manteniment d’urbanitzacions no recepcionades, quan els veïns d’altres urbanitzacions s’han pagat les obres per tal de poder rebre aquest servei. Es refereixen a que deixaran de tenir diners per aquests temes?. Diuen en el seu escrit que tots els ciutadans de Cabrils estan pagant un servei que només utilitzen uns quants. Quanta demagògia, que potser tots els cabrilencs anem en autobús? o juguem a futbol? o anem a la llar de jubilats? O tants altres serveis de l’ajuntament que com és normal, son deficitaris i no son gaudits per tots els Cabrilencs? Deixin de crear mala maror i deixin d’enfrontar als Cabrilencs entre ells.
Insinuen que els cabrilencs han de pagar en funció de la seva renda. No s’equivoquin, les declaracions de renda i patrimoni només es poden demanar per sol·licitar una beca però mai per discriminar la tarifa que es paga en un servei.

Tampoc és lícit utilitzar un mitjà públic com és el L’equip de Govern Informa que paguem tots els cabrilencs com a plataforma per realitzar atacs polítics i personals. Això, és malversació de fons públics i utilització tendenciosa de mitjans públics.

En referència als atacs personals a la meva persona, vull fer els següents comentaris. Diuen que he cridat a la mobilització dels pares d’alumnes. Vostès estan menyspreant la intel·ligència dels pares que tenen criteri propi per decidir si la manca d’informació i la pujada de les tarifes de l’escola bressol sense altre explicació son suficient motiu per mobilitzar-se. A més, només he assistit a una reunió com a mare d’un alumne de l’escola bressol en la qual els assistents podran confirmar que no vaig tenir cap paper actiu. O es que la meva condició de regidora del PSC m’inhabilita com a mare? Amb aquests comentaris tendenciosos i no provats, vostès continuen utilitzant la demagògia i les desqualificacions personals com el seu principal argument polític.

Per una altra banda, fan referència al procés de matriculació de la meva filla a l’escola bressol. Com a qualsevol mare d’aquest poble, vaig realitzar els tràmits a SEIPRO per matricular a la meva filla a l’escola bressol. En cap moment, els tècnics de SEIPRO ens van informar de la impossibilitat de que la matriculació es fes efectiva fins que tingués 4 mesos. En el procés d’adjudicació que es va fer de la plaça amb les 4 sol·licituds existents, la meva filla que estava empadronada a Cabrils i tenia un germà dins de l’escola, va rebre la màxima puntuació per part dels tècnics corresponents. Per tant, el suposat procés irregular es produeix per un seguit d’errades administratives. El regidor d’educació va signar l’adjudicació que els serveis de l’ajuntament li van presentar. A partir d’aquí, es revoca la plaça per la meva filla però, no se m’informa mai d’aquest fet ni per telèfon, ni per escrit. Només me’n adono quan veig que no se m’ha cobrat la matricula i que després de molt insistir, m’assabento de que l’adjudicació ha estat revocada. Em veig obligada a matricular a la meva filla en un escola bressol d’un altre municipi. Posteriorment, m’assabento de que s’està oferint la plaça a pares no residents a Cabrils tot i que la regidora d’educació m’havia assegurat que no hi havia places.

Afortunadament, la plaça no va interessar a cap de les 3 persones a qui es va oferir i la meva filla està feliçment matriculada a l’escola bressol de Cabrils. Per tant, cap nen es va quedar fora. Em sembla molt greu que s’hagi ofert activament aquesta plaça a persones no empadronades a Cabrils tenint en compte que aquests no paguen els seus impostos i per tant, estaríem pagant 700 € a l’any (segons les seves xifres) per donar aquest servei a qui no aporta un duro a les arques de l’ajuntament. També em sembla gravíssima la política d’utilització de dades personals amb finalitats polítiques. En política no val tot i és amb actituds com les seves que la gent es desencanta dels nostres polítics. Vaig ser víctima en primera instància d’errades administratives i en segona instància d’una persecució política i vostès tenen la barra de donar-li la volta i acusar-me de presumptes irregularitats.

Per tant, prego que canviï la seva forma de fer política".

Maria Blanco Bargalló. Regidora del PSC de Cabrils