16.5.08

Arbres, herbes, cançons.... i molta poesia

Lloll Bertran i Celdoni Fonoll reciten i canten a la biblioteca



La biblioteca de Cabrils ha acollit aquest divendres al vespre l’espectacle “Arbres dels nostres paisatges: quan la poesia s’inspira en la natura”, protagonitzat per l’actriu Lloll Beltran (web) i el cantant i poeta Celdoni Fonoll (viquipèdia) i al qual han assistit una setantena de persones, entre elles l’alcalde, Quim Colomer, i el regidor de cultura, Miquel Ponsa. Aquest darrer ha estat l’encarregat de presentar l’acte tot agraint la gran tasca que realitzen la gent de la biblioteca de Cabrils – la Muntsa Abad, la Montserrat Fontanils i en Joan Ramon Herredor – que possibilita que artistes de la talla de la Lloll i en Fonoll vinguin a presentar els seus treballs a casa nostra.

El recital poètic ha començat amb els poemes escrits per en Fonoll sobre “arbres, herbes i bolets” estrets dels llibres de poemes Aucells, 60 ocells comuns i rars i de noms singulars i Arbres dels nostres paisatges. Entre d’altres peces, els assistents han pogut sentir les poesies dedicades a l’avet, el faig, el garrofer, el castanyer o l’arbre de l’amor. Seguidament, el duet d’artistes ha interpretat a capella diverses cançons composades pel mateix Fonoll com la que fa referència a la farigola, el reig bord o a l’amanita faloide.



La segona part del recital ha estat protagonitzada per la Lloll que ha interpretat un seguit de cançons del disc Quin món de mones que donava nom al programa que ambdós realitzaven a Catalunya ràdio. Al final del acte, la parella d’artistes ha signat una dotzena de llibres palesen l’èxit d’aquest acte. Com ve sent habitual, s’ha fet la foto de família amb els convidats.



Els divendres de la biblioteca segueixen apostant fort per la cultura. La setmana vinent, l’escriptor Josep Lorman (web) presentarà el llibre La font de Ceres, que va ser llegit, quan encara era un projecte, pel grup de lectura de la biblioteca. A més, la xerrada de Lorman sobre l’experiència de la creació literària servirà de cloenda del taller d’escriptura titulat “Que el llegir no et tregui l’escriure” impartit per Francesc Ponsa i organitzat per la biblioteca.

Per cert, en Celdoni i la Lloll ens han dit que visitaran el nostre bloc... A veure si és veritat!