13.5.08

El cabrilenc Pere Bossa, tercer al Meridià Verd

De Viladrau a El Masnou


Ja fa cinc edicions que l´empresa INTEMPERIE organitza la cursa a peu entre Viladrau i Ocata de 69 km de distància. Enguany hi havia una participació prevista que rondava els 80 participants, però degut a les condicions metereològiques previstes (sobretot pluja i vent) finalment 51 participants es van donar cita a la sortida. Per qüestions de seguretat la sortida es va retrasar 1 hora (de les 5.00 a les 6.00 AM), doncs calia creuar quatre torrenteres que baixaven del montseny i per la gran quantitat d´aigua caiguda en les darreres hores era molt perillós creuar-les de nit. Per sort la climatologia ens va respectar bastant, poca aigua i temperatura adient per córrer durant tantes hores. De seguida es van fer tres grans grups: davant, els corredors, participants que pretenien fer-ho tot corrent. Al mig, els participants que alternaven el caminar amb el córrer i finalment els que ho feien pràcticament tot a peu (unes 18 hores).
Recorregut molt bonic, sobretot la sortida de Viladrau fins a Sant Segimón i Coll Formíc. A partir d’aquí, la travessa del Pla de la Calma per arribar al Pantà de Cànoves (tot i les darreres pluges, molt baix d’aigua) i d’aquí a Cardedeu, La Roca, Sant Bartomeu, Sant Mateu, Teià i meta a la platja d’Ocata.

Tot i no ser una prova purament competitiva, els tres primers classificats, tot i les condicions atmosfèriques adverses, van superar el record actual de la prova (6 hores 30min):
1º.- Ismael Fernandez 5h51´
2º.- José Portillo 5h51´
3º.- Pere Bossa 6h16´

La ruta del Meridià Verd és la resposta a la iniciativa sorgida arran de la celebració del 200 aniversari de l’amidament del Meridià Dunkerke, que va servir per determinar la longitud del metre i, en conseqüència, per a la configuració del sistema mètric decimal. Es tracta, per tant, d’un recorregut que segueix, tan a prop com és possible,la línia vertical que descriu el denominat meridià de París, que té l'inici a Dunkerque i acaba a Barcelona (el Masnou).L’itinerari en terres catalanes s’inicia al Coll de Pal, al costat del cim del Costa Bona,a la carena Pirenaica, i s’acaba al Masnou, arran de mar. La ruta que us proposem s’inicia a Viladrau i passa pels següents punts: Sant Segimon, coll Formic (alternativa des de Puig-l'agulla a font Pomereta i coll Formic),pla de la Calma, Cànoves, la Roca del Vallès, Sant Mateu, Teià i el Masnou (La Riera).