9.1.09

La Premier contra l'homofòbia

Avui només és un projecte, pot ser una realitat en un parell de mesos. El portaveu de la Permier League anglesa, Matt Phillips ha declarat que la seva organització col•laborarà amb l’organització antiracisme Kick It Out, per conscienciar a la població, i especialment als joves sobre els crits homòfobs que han rebut jugadors de la lliga anglesa als estadis de futbol.

Encara no es coneixen els noms dels jugadors que cediran la seva imatge per la gravació d’un video que es vol difondre als cinemes, a la televisió, als estadis.

La Football Association (FA) està cercant el recolzament del Departament d’Infància, Escoles i Famílies per la seva difusió també a les escoles. Ja hi ha destinat un pressupost de 20000 lliures esterlines

La Football Association (FA), la Professional Footballers' Association, Kick It Out, i en Peter Tatchell, del grup pels drets dels homosexuals Outrage!, van començar a treballar en el projecte a finals del mes passat.

La rumorologia sobre l’homosexualitat d’alguns jugadors i entrenadors de futbol professional han existit des de fa anys. La societat ha canviat, tot i que encara existeixen alguns entorns professionals on no s’ha evolucionat prou. Qüestió de temps.

Xavier Viudez, veí de Cabrils (bloc personal)