13.1.09

Som Catalunya. País de Convivència

Aquesta és una campanya per sensibilitzar sobre la diversitat cultural, la cohesió social i la normalitat sobre el fet migratori que s'emmarca en la recent signatura del Pacte Nacional per a la Immigració. Aquest és el quart Pacte Nacional que se signa després del Pacte d'Educació, el d'Habitatge, i el de Recerca i Innovació.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar el conjunt de la població sobre la diversitat cultural, sobre la importància de mantenir la cohesió social per a això es vol transmetre a la ciutadania un missatge de normalitat sobre el fet migratori.

La campanya apel·la a la memòria col·lectiva com a país receptor de migracions en etapes anteriors o com a antics protagonistes de processos migratoris. Es tracta de recordar que la diversitat ha estat, és i serà una característica del nostre poble, essent Catalunya una terra de pas i d'acollida.

La campanya inclou una menció específica al Pacte Nacional per a la Immigració perquè les persones interessades coneguin les propostes que planteja el Pacte d'ara i fins el 2020 per garantir una bona cohesió social i millorar la gestió del fet migratori, de forma concertada i consensuada amb la gran majoria d'actors implicats.
Resum del Pacte