30.1.09

Les obres del TAV obliguen a modificar el servei de rodalies durant dos anys

El servei de rodalies tornarà a tenir restriccions per les obres del TAV. A partir de demà, els treballs de la línia d'alta velocitat entorn de l'estació de Sant Andreu Comtal obliguen a modificar el servei de la C1, C2, del tren a l'aeroport i del regional fins a Portbou, des del 31 de gener i durant dos anys.


La C2 nord anirà des de Sant Celoni fins a l'aeroport cobrint part del trajecte que actualment fa la C10, una línia que desapareix. Un altre servei enllaçarà Granollers i Castelldefels. Renfe calcula que «només un 2% dels passatgers de la C2 perdran alguna connexió directa.




Canvis també a la C-1:
La principal afectació a la C-1 serà l'augment del temps de viatge, que serà d'entre dos i dotze minuts més, depenent del trajecte i de l'hora que es faci el viatge. La majoria dels trens, a més, pararan a les estacions de Montgat, Montgat-nord i Cabrera de Mar/Vilassar.

Les obres del TAV al voltant de les estacions de Sant Andreu Comtal i la Sagrera també repercutiran en el servei de la línia C1, que incrementarà el temps del trajecte. El viatge entre Blanes i Barcelona –hi ha alguns trams amb via única– s'allargarà uns 5 minuts, segons informava l'operadora. El nou servei planificat per Renfe també inclou un increment de l'oferta de la línia C3 amb tres trens diaris i amb un més per a la C4. A banda de rodalies, el servei de mitja distància entre Barcelona i Portbou també resultarà afectat pels treballs del TAV. El temps del viatge del trajecte s'incrementarà entre sis i onze minuts. Nous horaris 31/01/09 pdf

Un servei alternatiu per si hi ha incidències
Renfe i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) han après dels errors del passat i han previst un servei alternatiu per si es donés el cas que una incidència de les obres del TAV a Sant Andreu Comtal obligués a interrompre el servei ferroviari. Si el tall fos de les dues vies, els trens de la C2 nord sortirien de Maçanet o Sant Celoni i arribarien fins a Montcada i Reixac, des d'on els passatgers podrien enllaçar amb la línia C4. Pel que fa a la C1, els trens de Maçanet-Massanes arribarien fins a Badalona, on podrien enllaçar amb l'estació de Pep Ventura de la línia 2 del metro. En el cas que aquesta interrupció fos de llarga durada, hi hauria un servei especial d'autobús a Montgat que enllaçaria amb l'estació de Maresme Fòrum de la línia 4 del metro.