1.2.09

Més de 300 persones assiteixen a la presentació de l'arbre genealògic de la nissaga Pons- Masriera

Gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i Miquel Pons, els quadres genealògics que contenen més de 5.000 persones es podran consultar a la sala de Plens

El regidor de Cultura, Miquel Ponsa, va presentar l'acte



Intervenció de l'alcalde, Quim Colomer


A l'esquerra de la fotografia, en Miquel Pons, amb la seva família.

M.B. - Ahir, dissabte 31 de gener, la Fàbrica va acollir a "mil i un parents" retrobats gràcies a la gran tasca de Miquel Pons i Abril; autor de l'arbre genealògic de la nissaga Pons-Masriera i altres antigues cases pairals de Cabrils (Cal Amat, Can Vehil, Can Tolrà, Can Pons-Masriera..) i d'altres pobles. En Miquel ha dedicat més de dotze anys a recopilar, ordenar i classificar tota la documentació antiga que la família guardava a Can Pons i que es remuntava fins l'any 1525. D'aquesta manera , va iniciar l'elaboració d'un arbre genealògic amb la finalitat de transmetre les arrels de la família a la seva neboda, la Marina.

Unes 5.000 persones repartides en sis grans quadres
Aquest treball presenta un valor cronològic, antropològic i patrimonial importantíssim. Aquests quadres i més documentació estaràn exposats a la Sala de Plens de l'Ajuntament, gràcies al conveni signat entre Pons i l'ajuntament de Cabrils. Gràcies al seu treball, compartit generosament amb tots els cabrilencs, en Miquel ens convida a endinsar-nos en el món de la genealogía. En aquest sentit, va prometre ajudar-nos en nous treballs que, de ben segur, molts de nosaltres iniciarém aviat.

La Fàbrica era plena de gom a gom. Tothom estava molt emocionat i atent amb les explicacions d'en Miquel.