25.2.09

Obertes les preinscripcions del programa ‘L’estiu és teu!’ 2009

El programa, que ofereix 10.779 places, amplia la seva oferta amb dues noves tipologies d’estada: tecnològiques i de teatre


El programa ‘L’estiu és teu!’ ofereix aquest any un total de 10.779 places d’estada per a infants i joves, 1.335 places més que en l’edició anterior.“L’estiu és teu!” ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Descomptes del 10% per a famílies nombroses i acollidores
Aquest any, per primer cop, el programa ofereix a les famílies que tenen infants acollits descomptes del 10% en el preu de l’estada. També gaudiran d’una beca del 10% les famílies nombroses que obtinguin plaça pels seus fills/es. Aquestes ajudes són una mesura més del pla de suport a les famílies que impulsa el Departament. L’any passat es van beneficiar dels descomptes a famílies nombroses 1.237 nois i noies.

El programa incorpora dues noves tipologies d’estada: tecnològiques i de teatre. Les estades tecnològiques, amb 400 places, són una de les iniciatives per reforçar el programa ‘Enginycat!’ que impulsen conjuntament el departaments d’Acció Social i Ciutadania i Innovació, Universitats i Empresa. L’objectiu d’aquest programa és fomentar els estudis universitaris d’enginyeria i les vocacions científicotècniques, i sorgeix arran de la necessitat d’afrontar la manca d’enginyers que pateix Catalunya.

D’altra banda, les noves estades de teatre, amb 60 places disponibles, promouen la creativitat, l’expressió corporal i la imaginació. Aquesta modalitat es realitzarà durant el mes de juliol a l’alberg de Girona.

Les colònies que concentren la majoria de l’oferta són les que proposen l’aprenentatge d’idiomes. També es reserven 565 places pel Pla d’Impuls a les Terceres Llengües. Es tracta d’un programa becat a través del qual alumnes de 5è o 6è d’Educació Primària, aprenen l’anglès, el francès o l’alemany.

Una altra de les novetats, és l’ampliació d’especialitats que es podran practicar en les estades de música. Enguany s’hi incorporen diferents instruments de percussió (bombo, caixa, tambor, darbuka, djembé...) i s’amplien els torns de música moderna. El nombre de places d’aquesta modalitat és de 600.

Termini de preinscripcions: 17 de març
El procés de preinscripcions al programa s’inicia demà a les 12 h. Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció fins al 17 de març a través del web http://www.xanascat.cat/ i del telèfon d’atenció ciutadana 012 durant les 24 hores. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament als participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant de notari que es realitzarà el 19 de març.

Enguany, totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment, fet que evitarà que hagin de trucar una o més vegades al 012 per fer aquestes gestions. L’endemà del sorteig es publicaran els resultats a Internet i es comunicaran per SMS i correu electrònic. Just després, s’iniciarà l’assignació automàtica de places en ordre correlatiu i ascendent a partir del número aparegut en el sorteig.