29.9.08

Presenten el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya (CAT)

El Pla Estratègic del Turisme a Catalunya aposta per vincular turisme i territori per potenciar elements turístics identitaris que diversifiquin l’oferta turística del país.

El conseller de Comerç, Turisme i Consum, Joseph Huguet, creu que “Catalunya s’ha venut massa temps com a marca blanca” i que cal potenciar els elements basats en la identitat i en la potencialitat del territori. El primer dels CAT s’ubicarà a Teià (Maresme) i actuarà com a centre d’interpretació dedicat a la Cella Vinaria i a la producció vinícola de la comarca.

Les obres del primer Centre d'Acollida Turística (CAT) que s'obrirà a Teià com a prova pilot per a tota Catalunya començaran en els pròxims dies. L'Ajuntament de Teià ha adjudicat aquest mes de setembre els treballs, amb l'objectiu que el pròxim mes de febrer de l'any 2009 es pugui obrir al públic. Paral·lelament, s'està acabant també la posada en valor del jaciment romà de Vallmora, on s'ubicarà aquest primer CAT dedicat a la cultura vinícola.

Aquest CAT, ubicat a Vallmora, a tocar del celler romà de Teià, també inclourà una panoràmica de la romanització al Maresme i als municipis d'Alella, el Masnou i Teià, que gestionaran aquest centre amb el Consorci de Turisme de Catalunya.
A posteriori s'executarà l'obra del projecte museogràfic i de l'espai gastronòmic, amb la previsió que al febrer de 2009 tota l'obra estigui enllestida, complementàriament a la museïtzacó del celler romà de Vallmora (Teià), dins el projecte CELLA VINARIA. Complementàriament, els ajuntaments de Teià, Alella i el Masnou assumiran els costos d'urbanització de l'entorn, valorats En uns 90.000 EUR.

Tot i que les previsions més optimistes preveien fer visitable aquestes restes romanes a finals del 2007, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, assegura que el projecte acabarà situant Teià com un referent cultural i del turisme de qualitat.

http://www.gencat.net/turistex_nou/Premsa/NP_PLA_ESTRATEGIC_TERRITORI.pdf



Altra informaciò: Comencen les obres a Teià del primer centre d'acollida turística de Catalunya : El Punt