12.11.09

Cabrils escenari del debut com director de Xavi Giménez: Animals domèstics'


És roda a l'antic centre de rehabilitació de la mútua Midat, veure notícia publicada ahir sobre la subhasta publica. Convertit per a l'ocasió en idoni plató per les seves dimensions i vistes magnifiques del Parc de la serralada litoral. Pròpies de pel·lícules com 'El resplendor (The Shining ·la de l'escriptor multi-vendes de finals dels anys setanta Stephen King, i dirigida per el geni Stanley Kubrick
La jove actriu Elena Furiase en està ocasió es una nena rebel en la pel·lícula, , el debut en la direcció de Xavi Giménez, que s'està acabant de rodar aquests dies a Cabrils.
Animals domèstics compte la vida d'un grup de joves en un reformatori basat en un mètode psicològic cruel i inhumà, i reuneix en el seu repartiment a cares consagrades del cinema espanyol al costat de noves promeses, com la pròpia Furiase, que es posa en la pell de Sandra, i Marcel Borràs (Serrallonga), que interpreta a Fran, el protagonista.
En una entrevista amb Europa Press, Furiase va explicar que el seu personatge és una noia "una mica rebel" que recorre sovint a l'alcohol i les drogues per divertir-se, una cosa que l'actriu no comparteix amb el personatge: "Gràcies a Déu he hagut de recórrer a la imaginació per preparar el paper", va assegurar. "No és una nena boja, però tampoc no està corda", va relatar l'actriu, que interpreta a l'únic personatge de la pel·lícula que mostra les seqüeles del seu pas pel reformatori: "Es converteix en una nena molt traumada, va assegurar.
Repartiment de luxe: En la pel·lícula, els veterans Fernando Guillén Cuervo), (Airbag), Emma Vilarasau Els sense nom), Fermi Reixach (Darkness) y Eduard Farelo (Hay alguien ahí) comparteixen protagonisme amb els joves: Adam Jeziersky (Física o química), Irene Escolar (Los girasoles ciegos) y Junio Valverde (El espinazo del diablo).
Xavi Giménez és el director de fotografia del Maquinista, Darkness, Intacte o Transsiberian, films amb un aspecte tèrbol, pàl•lid. El treball de Gimenez, sempre parc amb la llum, incideix directament en l'atmosfera dels pel•lícules en els quals ha participat, atorgant-els una manera de ferir a l'espectador molt personal. No ha d'estranyar a ningú, per tant, que Filmax li hagi donat l'oportunitat de filmar el seu primer llarg com a director.