6.11.09

Treball insta MC Mutual a vendre les seves instal·lacions de Cabrils


El ministeri de Treball ha plantejat a MC mutual, nascuda de la fusió de Mutual Ciclops i Midat Mutua, la venda d'un luxós centre de rehabilitació que l'entitat té a Cabrils en considerar que no té sentit, segons informa el diari El País.El raonament a partir del qual Treball hauria exigit que la mútua vengués el centre de Cabrils és que una entitat sense ànim de lucre no té perquè disposar d'unes instal·lacions com les citades sense que actualment tinguin cap utilitat pràctica.

La informació del diari indica que la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social va requerir l'estiu passat a la mútua que vengui les instal·lacions i que el que tregui per l'esmentada operació s'ingressi a les arques públiques.

Pel que sembla la direcció de la mútua va acceptar el tracte proposat per l'Administració central, en lloc de vendre la finca i revertir, per exemple, els fons aconseguits en reduir les quotes de les 158.000 empreses que són sòcies de l'entitat.El més curiós va arribar, segons el rotatiu, després, perquè el ministeri va rebre una nota firmada per un alt directiu de la mútua, en la qual el seu autor, Manuel Pons, secretari i lletrat assessor de la junta directiva de MC Mutual, aquest responsable negava la possibilitat de donar una destinació pública als resultats de la venda demandada.

El ministeri de Treball va investigar fins esbrinar que Pons no formava part de la junta directiva de l'entitat, però tindria poders per oposar–se a la venda, per la qual cosa es va procedir a canviar els estatuts de la mútua iper a normalitzar la situació. La resposta a la situació per part de Pons va ser sol·licitar el president de la Mútua, Miquel Valls, l'extinció del seu contracte i la indemnització per acomiadament amb 45 dies per any treballat.

A això la resposta del president va ser apartar Pons del seu càrrec a l'assessor jurídic i alhora assegurar–li una retribució diària de 872 euros, el que al mes supera els 26.000, inclosos tots els conceptes salarials.