20.11.09

Dia Internacional de la Infancia

Dia Internacional de la Infancia
20 Novembre de 2009 - 15:30 h
Espectacle commemoratiu del 20è aniversari dels Drets dels infants pels alumnes de Cicle Inicial dels CEIP's L'Olivera i Mas Maria

Lloc: La Fàbrica

Manifest de compromís amb la infància i l'adolescència de Catalunya
L'aniversari de la Convenció. Ja fa vint anys que es va aprovar la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant i encara se n'han de dir coses elementals. Potser el més útil, en l'ocasió d'aquest aniversari, és una lectura atenta de la Convenció.
(Article extret d’Infància. Butlletí dels professionals de la infància i l’adolescència, Núm. 31 – Octubre de 2009. Acció Social i Ciutadania. Generalitat de Catalunya).
El 20 de novembre farà vint anys que, en el marc de l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) de 1989, es va aprovar la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant. Alhora es creava el Comitè dels Drets de l’Infant per vetllar pel seu compliment i fer-ne el seguiment. La Convenció fou concebuda com a declaració amb carácter universal i per ser ratificada pels estats.

El document planteja noves orientacions de la situació de la infància al món i el seu tractament. Reconeix l’infant com a subjecte de dret, cosa que implica: reconeixement del seuprotagonisme a l’hora d’expressar la seva opinió i escoltar la seva veu, participació efectiva, diàleg respectuós, responsabilitat, possibilitat d’actuar i decidir conjuntament com a col·lectiu. A partir del 20 de novembre, consultar el web al link: http://www.coneixelsteusdrets.cat/