15.11.09

Un viatge per les infraestructures que transformaran Catalunya

Una gran exposició sobre les infraestructures que estan en fase de construcció o de projecte a tot Catalunya va obrir les portes, al Palau Robert de Barcelona. L’exposició es diu “Xarxes, un viatge per les infraestructures de Catalunya”, i explica amb esperit pedagògic com influeixen o influiran les infraestructures en el desenvolupament sostenible del país i en la vida de les persones, al mateix temps que es corregeix el dèficit històric en aquest àmbit.

Calendari: de novembre de 2009 a juny de 2010
Horari: de dilluns a divendres, a les 10 h i a les 11,30 h
Durada: 1,5 h
Descripció: visita a l’exposició més taller
Lloc: sala 3

Àmbits:

El recorregut pels diferents espais segueix el fil de la vida quotidiana d’un personatge de ficció, la Laia, que treballa en una empresa tèxtil del Vallès i viu al Maresme, a Mataró. La vida quotidiana d’aquest personatge serveix per recórrer les diferents infraestructures de Catalunya i visualitzar, de manera entenedora, l’estat actual de les diferents xarxes. També s’hi explica la importància de les grans obres projectades perquè el país esdevingui competitiu i tingui capacitat per crear riquesa i llocs de treball.

L’exposició està organitzada en diferents espais. Primer, la història, “De la Via Augusta a l’autopista AP-7”, i a continuació les xarxes energètiques (“Energia diversificada i més neta), les xarxes hídriques (“Quan l’aigua és escassa”), les xarxes viàries (“Arribar a tot arreu i guanyar qualitat de vida”), les xarxes ferroviàries (“Un transport públic de qualitat”), les xarxes de telecomunicacions i del coneixement (“Interconnectats”), les xarxes aeroportuàries i d’alta velocitat ferroviària (“El món a la mà”), les xarxes logístiques (“Garantir la provisió dels béns de consum”) i les xarxes de tractament dels residus (“Reduir i aprofitar”).

Durant el 2010, el Departament de la Presidència organitzarà unes jornades sobre les infraestructures i els grans debats oberts avui a Catalunya al voltant d’aquesta qüestió. Els debats comptaran amb la participació de les institucions patrocinadores i d’experts d’alt nivell de les diferents disciplines. Catàleg