25.11.09

Conferència "Descobrint a Händel"

Conferència "Descobrint a Händel"
27 Novembre de 2009 harari 20:30 h
A càrrec de Joan Vives, musicòleg
Lloc: Biblioteca Pública
.

Conferència : "Descobrint a Händel" Per commemorar durant aquest 2009 l’any Händel, (1685-1759 i 250 aniversari de la seva mort.

En la història de la música, Händel és el primer compositor modern en adaptar i enfocar la seva música per satisfer els gustos i necessitats del públic, en lloc dels de la noblesa i dels mecenes, com era habitual. Fent un retorn a la història, Händel que passava moments magres, degut a la crisi de l'opera on formes i temes ja no eren rebuts de bon grat pel públic anglès. El director de la Royal Academy of Music va estar des del 1720 fins al 1742, vivint una etapa de decadència, que es va resoldre amb el seu oratori més conegut El Messies on novament el triomf el va somriure, tot i que els seus Concerti Grossi, entre els que s'inclou el número 4, també varen tenir un èxit aclaparador. Discography , Operas, Oratorios, Dramas, Odes
gfhandel.org

A càrrec de Joan Vives, musicòleg.

Músic flautista de bec, professor d'història de la música i divulgador musical. Inicia la seva formació a l'Escola de Música de Mataró i amb el professor Romà Escalas va estudiar flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on va obtenir per unanimitat els premis d'honor de "grau professional" (1986) i "virtuosisme" (1988). Ha donat concerts a Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra i arreu de l'estat espanyol. Ha efectuat enregistraments discogràfics (EMI, La mà de Guido, entre d'altres), radiofònics (Catalunya Música, , Radio Classique Française) i per TV3, TVE. El seu vessant de divulgador musical el porta, a partir de 1987, a donar conferències, cursos i seminaris, principalment, a Catalunya i a presentar articles i ponències a diverses publicacions.