29.3.10

Cau a Barcelona un grup que hauria comès una quarantena de robatoris a domicilis del Maresme i del Vallès

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord i de la Guàrdia Civil han detingut a Barcelona 7 persones per la seva presumpta participació en una setantena de robatoris amb força, robatoris amb violència, falsificació documental, blanqueig de capitals i associació il·lícita, una quarantena d'ells comesos a les comarques del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Foto: Mossos d'Esquadra - Viquipèdia


Les indagacions dels Mossos d'Esquadra es van iniciar a finals de l'any passat arran de la comissió d'assalts a domicilis majoritàriament de les localitats del sud i centre del Maresme, a la zona compresa entre Sant Vicenç de Montalt i Tiana. Les investigacions dels agents van conduir fins al municipi de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), on al desembre els mossos van detenir un dels suposats membres d'aquesta organització delictiva, quan va ser sorprès mentre, presumptament, es preparava per cometre un robatori en un habitatge amb un vehicle sostret a València.

El laboriós treball dels agents va determinar que formaria part d'un grup molt actiu, amb molta mobilitat pel litoral català i llevantí, fet que va impulsar al gener la creació d'un equip conjunt de treball entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil per desarticular aquesta associació il·lícita.

Actuaven d'una forma molt organitzada, amb un repartiment de tasques molt determinat. Una part del grup es dedicava a la vigilància per protegir els autors materials dels robatoris, alertant-los de qualsevol incidència que permetés ser descoberts; una segona perpetrava els assalts i una darrera s'encarregava de facilitar una fugida ràpida.
El material aconseguit dels robatoris era venut a receptors habituals, arreu del país. En ocasions, l'haurien enviat a països de l'Europa de l'Est perquè els seus familiars el venguessin. La relació amb el seus països d'origen era molt estreta i contínua, a on haurien enviat part dels diners aconseguits als robatoris mitjançant empreses internacionals.

Els Mossos atribueixen al grup delictiu una quarantena de robatoris amb força en domicilis comesos en les comarques del Vallès Oriental (L'Ametlla del Vallès i Bigues i Riells), Vallès Occidental (Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) i Sant Cugat del Vallès) i Maresme (Palafolls, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Dalt, Cabrera de Mar, Cabrils, Alella i Tiana). La Guàrdia Civil els relaciona també amb una altra trentena de robatoris amb força i amb violència comesos en domicilis, empreses i entitats bancàries. El grup, a més, hauria comès els delictes de robatoris i furt d'ús de vehicle, falsificació documental, blanqueig de capital i associació il·lícita a Catalunya i a diferents punts del litoral llevantí.

Les indagacions policials continuen obertes. Els agents no descarten noves detencions i investiguen si els 7 arrestats estan relacionats amb altres fets delictius.
Àrea de Comunicació http://www.gencat.cat/mossos/