8.3.10

Protecció Civil incrementa a fase d'emergència 1 el pla Neucat



Protecció Civil s’ha adreçat a 25 consells comarcals perquè avaluïn la conveniència de recollir els alumnes que es desplacen en transport escolar abans de l’hora prevista.

69 carreteres catalanes estan afectades, en aquests moments, pel temporal de neu, 7 d’elles resten completament tallades
.

Protecció Civil demana a la ciutadania que no circuli per la xarxa viària catalana, especialment a l’AP7 i la N-II en sentit nord, per garantir la seva seguretat i per tal d’evitar el col·lapse i recorda que continua tallada la Jonquera, en tots dos sentits .

Interior recomana no fer cap activitat a l’aire lliure al Litoral, al pre- Pirineu i al Pirineu.


Els diferents titulars de les vies treballen en l’operatiu de neteja i manteniment de carreteres per nevades.

El Servei Català de Trànsit ha demanat a la Guàrdia Civil que aturi la circulació de camions d’entrada a Catalunya per Aragó i València .

Segons Fecsa- Endesa, hi ha més de 10.000 clients sense servei a les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell, la Noguera, Lleida, el Bages i Osona.

Està previst que l’episodi de neu s’allargui fins aquesta matinada, el de vent fins dimarts i que a partir de dimecres, baixin considerablement les temperatures, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Avisos meteorològics.
Nevades, glaçades i onades de fred