27.10.07

El Punt: "Fan cessar el cap de la policia de Cabrils i un regidor el denuncia per amenaces"

L'equip de govern li ha prohibit trepitjar la comissaria i li han tret l'arma «perquè causa alarma social»

El cap de la policia local de Cabrils, Joan Susín, ha estat destituït i apartat del servei. Des de dijous, a més, l'equip de govern –format per CiU i Veïns Independents de Cabrils(VIC)– no li permet trepitjar la comissaria i li han tret l'arma reglamentària «perquè causa alarma social», segons van explicar ahir els advocats de Susín. L'equip de govern assegura que l'excap tenia «incompatibilitat horària», tot i que reconeix que, a més, hi ha interposada una denúncia contra ell per amenaces del regidor de Seguretat, Alfred Serrano (VIC). Els advocats de Susín també han presentat un recurs contra l'Ajuntament per la destitució del policia.

L'equip de govern de Cabrils ha justificat la destitució del cap de la policia al·legant que «dóna classes a l'escola de policia». En el ple de dijous, el regidor de Seguretat, Alfred Serrano (VIC), no va voler anar més enllà. Van assegurar que el cas encara s'ha de tancar i que, més endavant, se'n donaran més detalls. Tot i això, es va admetre que hi ha una denúncia de Serrano, presentada als Mossos d'Esquadra, contra l'ara excap de la policia, Joan Susín. «Hi ha fets molts greus», hi va afegir Serrano, que haurien portat el govern a prendre la decisió. L'alcaldessa, Avelina Morales (CiU), es va alinear amb el regidor i va dir que més endavant se'n donaran més detalls. «De moment, no podem explicar res més», va afirmar Morales. L'excap de la policia va estar relacionat, a principis d'any, amb un altre episodi en què l'exalcalde Manel Pérez, sense permís d'armes, va usar la seva arma amb el consentiment del policia per fer pràctiques en una galeria de tir.

Susín, en el càrrec des del 2005, ja ha posat el cas de la destitució a les mans d'advocats. «És clar que donar classes a l'escola de policia no és un motiu per fer cessar ningú», defensen les advocades del despatx Casp 28. Des d'aquest bufet també s'ha interposat una denúncia al jutjat de guàrdia de Mataró per les mesures «totalment desmesurades» que es van prendre dijous des del govern municipal. Una de les lletrades, Ester Hernández, afirma que la destitució és del tot improcedent. «No s'han tingut en compte els drets del treballador», hi afegeix, i explica que, a l'ara excap de la policia, un dels mèrits que se li havien valorat havia estat el fet que donés classes.

L'oposició no entén els motius de la destitució

Els partits de l'oposició de l'Ajuntament de Cabrils no veuen bé «el procediment» que s'ha seguit amb la destitució del caporal. El portaveu del PSC i exalcalde, Joaquim Colomer, pensa que s'ha fet fora el cap de la policia «perquè l'havia posat l'anterior govern». Colomer va demanar explicacions i no entén «com es pot fer cessar algú d'aquesta manera, sense haver obert cap expedient disciplinari ni haver fet res». Colomer també va dir que els arguments que es donen per fer fora Susín «no són justificables». Des d'ERC- Consens per Cabrils, Miquel Ponsa va demanar a l'equip de govern de CiU i VIC que «ajudi a la cohesió social del municipi, perquè és clar que, amb aquest cas, s'ha fragmentat encara més una societat que ja ho està prou». El regidor de Gent per Cabrils, Jordi Serra, també va criticar la poca transparència de l'equip de govern en aquest cas. «No en sabem res de res i, al poble, és una notícia que tothom comenta. L'equip de govern ho hauria d'explicar», va insistir el membre del grup d'independents.