15.10.07

Tots som una mica enciclopedistes

De fet, ningú es ''totalment'' un enciclopedista, en el sentit de que no pot conèixer tot el saber enciclopèdic de la humanitat. De fet és per això que les enciclopèdies tradicionals no satisfan a ningú.

Tots sabem coses molt interessants, encara que siguin de la vorera de davant la nostra casa. Aquesta és precisament la idea que porta l'èxit a la Wikipèdia. Unim totes aquestes informacions, de forma que sigui molt senzill anar afegint informació, ja sigui text, fotografies, enllaços, vídeos, o el que vulgueu, i podem tenir la font més gran d'informació organitzada que mai hauríem pogut imaginar.

La informació és poder, i unint tota la nostra informació podem fer troballes sorprenents, com les monedes catalanes, les Constitucions catalanes, els secrets de Cabrils o qualsevol altre que vulgueu trobar o afegir.

Compartint la informació, consolidem la democràcia, vigilem la vorera de davant de casa nostra - i una mica més si voleu - i coneixem el nostre país, que encara segueix tan amagat, i que és la nostra obligació, la nostra dèria i la nostra passió divulgar. Exercim el poder.

Paco Rivière. Consultor TIC i veí de Cabrils