4.12.08

Els efectes de la crisi

El Punt tancarà 18 de les 22 delegacions locals, entre elles, la delegació de Mataró

La plantilla del grup està integrada per uns 470 treballadors, la meitat dels quals són periodistes.

El diari El Punt està tancant paulatinament les seves delegacions i té previst quedar-se amb tres centres de treball al Principat i un més a València. La setmana passada va tancar la delegació de Reus, un dels focus més importants de notícies de l’edició del Camp de Tarragona, i seguirà així gradualment fins a tancar-ne 18 de les 22 amb què va començar
El director general d’Hermes Comunicacions –empresa editoria del diari-, Joan Vall Clara, ha tret ferro a la situació: "és un procés que vam engegar l’any 2004 amb el primer tancament a Rubí i que culminarà el 2009 establint només tres centres de treball a Girona, Tarragona, Barcelona i la delegació de València". Vall ha declarat que, des d’aleshores, la filosofia de l’empresa passa pel "teletreball".

L’empresa editora Hermes Comunicacions aposta per "la conciliació de la vida laboral de comercials i periodistes, abans de fer un expedient de regulació d’ocupació", ha comentat Vall, que no amaga que la crisi actual "ha accelerat aquest procés". Un dels altres motius és el poc flux que generaven les delegacions en relació als anunciants, que últimament enviaven els anuncis per internet a la vegada que se’ls busca porta per porta.
El diari El Punt celebrarà el seu 30è aniversari el 24 de febrer del 2009. El tancament de delegacions i la crisi, "no haurien d’afectar en principi l’estrena de la pàgina web, l’edició preparada per Lleida", ha declarat Joan Vall Clara. El web està previst que s’estreni el mateix 24 de Febrer.