4.12.08

Les malalties mentals greus centraran la 17ena edició de La Marató de TV3






La Marató tindrà lloc el proper 14 de desembre

Els fons recaptats es destinaran a finançar projectes de recerca biomèdica sobre malalties mentals greus


El Patronat de la Fundació va acordar que La Marató de TV3 del 2008, que se celebrarà el proper 14 de desembre, estigui dedicada a les malalties mentals greus. Entre elles, el programa tractarà especialment sobre l’esquizofrènia, la depressió greu i el trastorn bipolar, així com l’ansietat i el trastorn obsessivocompulsiu (TOC), juntament amb el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH), l'autisme i el trastorn límit de la personalitat (TLP).





Aquesta decisió va ser adoptada després de considerar l’informe presentat per la Comissió Assessora Científica de la Fundació, un cop debatudes les propostes que les associacions mèdiques, de malalts i de familiars de malalts van presentar en la segona convocatòria de propostes de malalties organitzada per la Fundació.
L'equip de professionals del programa La Marató de TV3 treballa ja en aquest nou repte, tot estudiant el tractament informatiu, divulgatiu i testimonial que haurà de rebre el tema escollit.
Els fons que es recullin en aquesta propera edició es destinaran al finançament de projectes d’investigació biomèdica d’excel•lència sobre malalties mentals greus. La selecció dels projectes es farà a partir d'una convocatòria pública que la Fundació obrirà el mes de febrer de 2009.

Passar per períodes de tristesa, preocupació, ansietat o estrès és normal, però quan persisteixen o no es poden controlar s’ha de demanar ajuda professional. Cal tenir present que la persona que pateix un trastorn mental no té la culpa de la seva situació. En cap cas no se n’ha d’amagar.

Donatius
Contacta

Per saber més sobre les malalties mentals de què tractarà La Marató de TV3 de 2008, fes clic aquí.