27.5.09

Assetjats pel Mosquit tigre

El departament de Medi ambient de la Generalitat, ha emès un informe sobre el: mosquit tigre i la seva propagació des de l'any 2004 fins ara, es pot comprovar que s'ha estès en 87 municipis, destaquem que els pobles veïns que ens envolten estan inclosos en l'esmentat informe. Es recomana visitar Web sobre el mosquit tigre , per prendre les mesures adequades.

El mosquit tigre ha arribat a 87 municipis de 12 comarques catalanes El quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic (Aedes albopictus), elaborat el 2008, constata que el mosquit tigre es troba en 87 municipis de 12 comarques catalanes: l'Alt Penedès, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, la Selva, el Maresme, el Segrià, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
El nombre de municipis afectats pel mosquit tigre ha augmentat en el darrer any de 55 municipis a 87 en un any. Hi ha presència per primer cop de l'espècie a: Vacarisses, St. Vicenç de Castellet, el Vendrell, Calafell, St. Pere de Ribes, Maials, Torredembarra, Tarragona, Granollers, Cardedeu, Martorelles, Tiana, Vilassar de Dalt, Lliçà d'Amunt, Calella, St. Cebrià de Vallalta, Canyelles, Tordera, Premià de Mar, Premià de Dalt, Teià, Argentona, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, St. Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, St. Esteve Sesrovires, Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Vidreres i Maçanet de la Selva.
La primera colònia de la península Ibèrica es va detectar el 2004 a Sant Cugat del Vallès, i un any després s'havia expandit pels municipis del Vallès Occidental, el Barcelonès i el Baix Llobregat. El 2006 va arribar fins a 17 municipis més i al 2007 es va expandir a 29 més.
Cada any, el nombre màxim de municipis afectats pel mosquit tigre es dóna cap el mes de setembre, moment en què es produeix l'expansió més important. Tema relacionat: Medi ambient.