En una societat cada vegada més globalitzada, la informació de proximitat esdevé bàsica per no perdre el sentiment de pertinença. Paradoxalment, sabem més coses de la vida d’un actor nord-americà que la del nostre propi veí.
En aquest context, fa gairebé tres anys el “Tu ets Cabrils” va néixer amb la finalitat d’apropar la informació de la vila a la ciutadania. Els impulsors del “Tuets” –que és com es coneix el diari popularment- tenen clara una premissa: la informació és el pas previ a la participació.
Les característiques urbanístiques (nucli urbà petit i moltes urbanitzacions) i la proximitat amb Barcelona han convertit Cabrils en un poble dormitori. A més a més, fins a aquest moment, no hi havia cap mitjà de comunicació que fes de pal de paller de l’actualitat i facilités notícies d’interès pels veïns. En canvi, en els darrers anys, Cabrils només transcendia en els mitjans de comunicació comarcals per episodis negatius; fet que danyava terriblement la imatge pública del municipi.
Així, doncs, el “Tuets” ha ajudat a superar visions reduccionistes de Cabrils, com la de poble “pijo” o la de vodevil polític. Cabrils és més que totxo, ciment i restaurants. I això és el que demostren les més de 1.000 notícies que el “Tuets” ha penjat sobre un poble que aparentment mai és notícia.
Article publicat a Tribuna Maresme.
Francesc Ponsa, periodista.