22.5.09

La Matinal de Viu el parc de la Serralada Litoral arriba a Sant Mateu.

Cada any, coincidint amb la data de creació del primer Parc Natural Europeu (el 24 de maig de 1909, a Suècia), se celebra el Dia Europeu dels Parcs.Al voltant d'aquest dia s'organitzen diverses activitats a les àrees protegides amb l'objectiu de fomentar el seu coneixement. Una proposta que vol obrir les portes del parc per descobrir-lo i fruir-lo. La Matinal al Parc a la Serralada Litoral arribarà farcida d'activitats per a tota la família el diumenge 24 de maig a Sant Mateu, data en què se celebrarà el Dia Europeu dels Parcs Naturals .

L'accés aconsellat per arribar a Sant Mateu és el que es troba anant des de Vilassar de Dalt en direcció Cabrils o a la inversa, agafant el carrer que surt a l'alçada de l'ermita de Sant Sebastià, en el canvi de rasant que fa de límit entre els dos municipis. Cal continuar pel carrer asfaltat que tot seguit continua amb la pista que dóna accés al parc. Seguint la pista s'arriba a la Creu de Can Boquet, cruïlla de camins on hi ha el Punt d'informació del Parc.
A Sant Mateu: des d'aquesta cruïlla, s'accedeix a Sant Mateu prenent el camí de l'esquerra que s'enfila amunt fins arribar a la cruïlla que indica cap a la font de Sant Mateu, a l'alçada de la subestació elèctrica.
A partir dos quarts d'onze i fins a les dues del migdia es podrà participar al Circuit d'Aventura Rodabosc fet a mida per a tots els membres de la família: rocòdrom, tirolina, pont penjat i taller de tir amb arc. Qui vulgui tenir un contacte directe amb animals podran fer-ho gràcies a l'Associació Amunt i Avall la qual ens proposarà passejades a cavall per conèixer aquests magnífics animals una mica millor.
També es podrà jugar amb els jocs de Guixot de 8 construïts amb material de rebuig que posaran a prova la paciència i l' enginy dels qui s'atreveixin a endinsa-s'hi.
Per tenir cura dels espais naturals que ens envolten l'Associació per la conservació de l'entorn i la recerca (Acer) tindrà preparat tallers mediambientals per aprendre a fer-ne un ús respectuós. Per acabar la jornada comptarem amb el Circ Nick amb Miquel Oller, un pallasso que no para de fer Pífies! Un matí farcit d'activitats per gaudir en família i en plena natura. Viu el parc al Parc de la Serralada Litoral enllaç